Oldalak

2014. április 23., szerda

Egy megfejthetetlen férfitípus: a képzelt szingli

[fräulein on air: Jász H. Virág]


Sokszor tűnik úgy, a jó pasik kihalófélben vannak. Aztán, járva-kelve a városban, rájövünk, hogy ez abszolút nincs így, sőt, van belőlük bőven. Épp csak melegek, foglaltak, elmebetegek… Vagy az utóbbi kettő együtt. Ők a képzelt szinglik. Kapcsolatban élő, ám időről időre ismerkedni vágyó, barátnőjük mellől kikacsingató, saját szabályaik szerint játszadozó hímek. Ráadásul több típusuk ismert: bár céljaik közel azonosak, előfordulási területeiket, módszereiket és a tőlük várható eredményeket tekintve is bőven mutatnak eltérést. Lássuk a kategóriákat.



Képzelt Szingli #1: A macsó


A kép (sajnos) csak illusztráció.

Ő az a típus, akinek lételeme a csajozás, ám most mégis megállapodott. (Hogy miért? Ezt általában homály fedi.)  Persze, a személyiségét nem tudja elnyomni, így, amikor csak teheti, próbálkozik, flörtölget, szédít.

A barátnője: átlagon felül szép és csinos, olyasvalaki, aki tökéletesen mutat mellette. A legjobb kiegészítő. Ideális esetben keveset beszél, és láthatóan felnéz a pasira.

Előfordulási területe: főleg szórakozóhelyek, bizonyos esetekben munkahely, egyetem.

Módszere: nem teketóriázik sokat, kerek perec a tudtodra adja, hogy bejössz neki. Ráadásul mindezt úgy teszi, hogy kicsit zavarba hozzon, kicsit jólessen, és hihető legyen még a hihetetlennek tűnő bók is.

Az eredmény: egyetlen éjszaka. Persze, ahogy ő akarja.





Képzelt Szingli #2: A kölyökkutya


Neki gazdi kell, így nem igazán képes meglenni tartós kapcsolat nélkül. Ezen kívül kellően jámbor lélek ahhoz, hogy gond nélkül rászívhassa magát egy erősebb akaratú menyecske.

A barátnője: semmi extra. Sőt, az a típus, akiknél a lányok többsége megfelelőbbnek tartaná magát a srác mellé. Kívül és belül egyaránt. És, mint írtam, meglehetősen erőszakos.

Előfordulási területe: ez a típus gyakran kolléga vagy szaktárs. A munkahelyi-egyetemi közeg okozta összezártság ugyanis megteszi a hatását…

Módszere: ő igazából nem próbálkozik, remekül megvan a viszonyában. Ha jó, akkor azért, ha meg posvány, hát akkor is. (Nem nagyon képes érzékelni a különbséget.) Kivétel abból a szempontból, hogy magától nem nyomul. Ennek ellenére persze, nincs ráírva, hogy foglalt, így gyakran keresik társaságát a lányok. Bár tesz említést a barátnőjéről, nem kifejezetten határozott, sőt, inkább hagyja magát elcsábítani.

Az eredmény: barátság, vagy legalábbis, olyasmi. Sok beszélgetés, egymás társaságának aktív keresése, érezhető vibrálás, de mindig egy bizonyos határon belül. Az elején még megkímél a barátnőjéről szóló beszámolóktól, aztán, sajnos, nem úszod majd meg. (Sőt, simán lehet, hogy tőled kér majd tanácsot, hova vigye kajálni a csajt, vagy mit nézzenek meg a moziban…)





Képzelt Szingli #3: Az intellektuális



Van egy stabil kapcsolata, és általában boldog is így. Viszont lételeme a kapcsolatok teremtése. Nem a hódítás miatt, egész egyszerűen csak rajong azért, hogy sorsokat és látásmódokat ismerjen meg.

A barátnője: átlagos, többnyire kedves, gondoskodónak tűnő típus.

Előfordulási területe: bárhol. Közlekedési eszközökön, könyvtárakban, kulturális intézményekben valamivel gyakrabban.

Módszere: nem flörtölni, csak ismerkedni akar. Hogy ezt nagyrészt miért nőneműekkel teszi, költői kérdés. Intellektuálisan közeledik, beszélget, kérdez, elemez, mindent összevetve, remek társaság.

Az eredmény: hasonló az előzőhöz, barátság, határokkal. Azt azonban szükséges megjegyezni, hogy esetében a határok jóval tágabbak. Egy idő után a flört-szerű elemeket és bókokat sem mellőzi, te meg elkezdesz belebolondulni. Aztán jól összezavar, mikor fogja magát, és bemutat a barátnőjének.





Képzelt Szingli #4: A barátnőd pasija



A barátnőd párja, kicsit túllépve a hatáskörén, nem csak protokollárisan kedves, hanem szinte nyomulósnak hat. Nálad alapvetően, persze, esélye sincs.

A barátnője: J

Előfordulási területe: adott.

Módszere: jó fej veled, sokszor benne van közös programokban, aztán egyre gyakrabban tűnik úgy, hogy ennél többet akar. Utalgat az expasidra, hogy nem volt méltó hozzád, ám érdekes módon, a szingli haverjainak nem akar bemutatni.

Az eredmény: ha a barátnőd érzékeny az ilyesmire, konfliktus, a közös programok megszűnése, a barátság esetleges megromlása. Ha nemcsak érzékeny, de okos is, kidobja a rohadékot!




Képzelt Szingli #5: Az internet kiscsászára


A métely. Hiába van kapcsolata, folyamatosan ismerkedni akar, és általában megrögzött hazudozó is. Emellett meglehetősen jó külsővel rendelkezik, de amint megmutatkozik valódi személyisége, a sármos arc mögött meglátod a kígyót…

A barátnője: nem tudni róla semmit. De titkon együtt érzel vele, akármilyen is.

Előfordulási terület: netes társkeresők, és egyéb ismerkedésre, akár barátkozásra is specializálódott oldalak.

Módszere: udvarol, hódít, bókol, teper. Ne fogja vissza magát, ígérget, komoly szándékúnak és összetört szívűnek mutatja be magát, kihasználva ezzel a nők biztonságvágyát és empatikus készségeit is.

Az eredmény: tulajdonképpen összejöttök, vagy legalábbis, pár randit megértek. Aztán, mikor úgy érzi, túl komolyra fordulna, vagy unalmas vagy, szépen kitáncol. Nem egészen érted, mi van, majd egyszer csak hallasz vagy látsz egy arra utaló infót, hogy bizony már előtted is volt valakije. Sőt, „alattad” is. Jobb esetben sosem derül ki a háttérsztori.







Képzelt Szingli #6: Az ígérgető


Ő nem titkoltan kapcsolatban él, de képes arra, hogy elhitesse veled, téged akar. Jól szituált, kisportolt, vonzó pasi. A mostani kapcsolatát unja, meg nem is működik, meg a csaj is szakítana már úgyis… Legalábbis, szerinte.
A barátnője: mivel a közösségi oldalaik tele vannak közös képeikkel (azzal hitegeted magad, hogy biztos csak a látszat…), így mindent tudsz a csajról. Milyen éttermekbe szeret járni, milyen koncertekre, milyenek a barátnői. Általában szimpatikusnak találod, mert olyan, amilyen te is lennél egy kapcsolatban, vagyis konkrétan, az ő pasija mellett. (Mindezek ellenére, persze, zsigerből gyűlölöd.)

Előfordulási terület: a város olyan pontjain, ahol a barátnőjébe nincs nagy esély belefutni. Sznob bárokban, első osztályú éttermekben és sportklubokban gyakran megjelenik.

Módszere: mint neve is mutatja, az ígérgetés. Ajándékokat vesz, „üzleti út” alibivel wellness-hétvégézni visz, összességében mindent megtesz azért, hogy a barátnőjének érezd magad. Kényeztet testileg-lelkileg, és persze, minden alkalommal elmondja: már nem sokáig kell bujkálnotok, a párja pedig nem jelent számára semmit…
Az eredmény: soha az életben nem hagyja el a barátnőjét. Sem érted, sem másért.



Képzelt Szingli #7: A Szenvedélyes



Stílusa hasonlít kicsit az ígérgetőéhez. Ő azonban, ha akarod, ha nem, bizony dobja érted a barátnőjét. Utána meg téged egy újabb lányért… Vagy az egyik exéért.

A barátnője: nagydumás, dögös, nem a klasszikus „megcsalt barátnő” típus. Főleg nem „elhagyott barátnő.” Ezt mindig meglepve tapasztalod.

Előfordulási terület: lényegében bárhol, bármikor lecsaphat.

Módszere: agresszíven rád szívja magát. Szakít a barátnőjével pár héten belül, és azon kapod magad, hogy már bemutat a barátainak, meg azt tervezgeti, valamikor összeköltözhetnétek. Közben, időnként, de azért határozottan, szidja az elhagyott exét, míg téged piedesztálra emel vele szemben. (Kicsit olyan, mintha a döntésének helyességéről igyekezne meggyőzni magát közben.)

Eredmény: valameddig élvezi a társaságod, aztán elég egy rossz mondat, és hirtelen ki is dobott. Vagy egy újabb szenvedély okán, vagy, mert visszament az exhez.



Képzelt Szingli #8: A Kakukktojás


Róla csak röviden: ő nincs kapcsolatban. Ő csak azt mondja, hogy abban van, ha úgy érzi, veszélyezteted a függetlenségét. Könnyebb hazudnia, mint megmondani, nem kellesz neki. Bár amúgy, azt hallani, hogy barátnője van, még mindig jobb, mint az igazat… Ugye?




A szöveg a teljesség igénye nélkül készült. Természetesen lehetnek más altípusok is; a lista a leggyakrabban előfordulókat foglalja össze. Kommentekben várunk altípusokat vagy elfelejtett példányokat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése